Clicky


Vrachtwagen met maar liefst tien gebreken uit verkeer gehaald

Vrachtwagen met maar liefst tien gebreken uit verkeer gehaald
16-03-2017 11:35 | Controles | auteur Redactie [FE]

DRACHTEN - De politie hield woensdag in samenwerking met motorrijders van het basisteam Oost-Fryslân, de Landelijke Eenheid, team verkeer Noord-Nederland en het Rijksdienst voor het wegverkeer een milieu- en transportcontrole.

Motorrijders selecteerden op de Rijksweg A7 tussen Beetsterzwaag en Frieschepalen en vanaf de autoweg N31 tussen Drachten en Garyp en tussen Ureterp en Drachten vrachtwagens, bestelauto’s, voertuigen met aanhangers en ander goederenvervoer. Deze werden vervolgens richting de controleplaats, het terrein van Rijkswaterstaat in Drachten, begeleid en daar door de eerder genoemde instanties gecontroleerd.

In totaal werden ongeveer 45 voertuigen gecontroleerd en verscheidene overtredingen gevonden.

De voertuigen met overbelading moesten eerst de lading op het juiste gewicht brengen alvorens ze verder mochten rijden.

Eén vrachtwagen spande de kroon met maar liefst tien overtredingen: remblokken(ijzer op ijzer), drie gladde banden, brandstoftank niet goed bevestigd(zat met sjorband vast), losse uitlaatbevestiging, luchtlekkage en het niet kunnen tonen van een vervoersvergunning.

Tevens is voor deze vrachtwagen een WOK-melding gemaakt en de belastingdienst in kennis gesteld in verband met het rijden met een geschorst voertuig en verder was de APK verlopen.