Clicky


FNV wil naar rechter vanwege afschaffen doorbetaalde pauze bij Nippon Express

FNV wil naar rechter vanwege afschaffen doorbetaalde pauze bij Nippon Express
16-03-2017 10:20 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - FNV Transport & Logistiek is voornemens om samen met de werknemers van Nippon Express een gerechterlijke procedure op te starten tegen het bedrijf vanwege het eenzijdig afschaffen van de doorbetaalde pauze.

Nippon Express hield in de tweede helft van 2016 een 'proef' met het afschaffen van de doorbetaalde pauze. Deze proef is inmiddels afgelopen en de directie van Nippon Express vindt de proef een succes en wil het afschaffen van de doorbetaalde pauze nu voortzetten.

Reinier Stroo: "Nogal logisch, er is immers flink bespaard, als je elke werknemer domweg een half uur per dag minder salaris betaalt."

FNV vindt doorbetaalde pauze nog steeds een “arbeidsvoorwaarde”. Dit kan een bedrijf niet zomaar, zonder zwaarwegende reden, eenzijdig afschaffen. Ook niet als de ondernemingsraad ermee akkoord gaat.

Wat doet de ondernemingsraad van Nippon Express?

"Zover wij weten: niets, behalve het goedkeuren van die zaken die de directie graag wil. De FNV heeft de ondernemingsraad onlangs een brief gestuurd. Daarin verzochten we om overleg en riepen we ze op de doorbetaalde pauze niet zomaar goed te keuren", aldus Stroo.

"Tot onze spijt hebben we van de ondernemingsraad geen enkele reactie gehad. We kregen bericht dat we benaderd zouden worden voor een afspraak, maar dat is nooit gebeurd. Een gemiste kans om samen tot iets goeds te komen voor de werknemers", gaat Stroo verder.

Reinier Stroo roept werknemers van Nippon Express op zich te melden bij FNV Transport en Logistiek om samen juridische stappen te ondernemen.