Clicky


Rutte: walgelijke geschiedvervalsing

Rutte: walgelijke geschiedvervalsing
14-03-2017 13:51 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Turkse verwijzing naar de massamoord in Srebrenica in de diplomatieke rel met Nederland is "walgelijke geschiedvervalsing''.

Dat zei premier Mark Rutte dinsdag in een reactie op de uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De toon van Erdogan wordt steeds hysterischer, aldus Rutte bij RTLZ. "Hij blijft het verder oppompen. Het is van een niveau en stijlloosheid, ongelooflijk. We gaan ons niet tot dit niveau verlagen. Dit is echt onacceptabel en buitengewoon ergerlijk.''

De Turkse president had gezegd dat Turkije de Nederlanders kent van de slachting in Srebrenica: "We kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8000 Bosniërs afmaakten''. De Bosniërs waren moslims.

Erdogan blijft zichzelf overschreeuwen, niet alleen tegen Nederland maar ook tegen Duitsland. Toch moeten er op enig moment gesprekken gaan plaatsvinden, aldus Rutte.

Hij zei dat de samenwerking met de Turken op allerlei terreinen tot nu toe gewoon doorgaat. Ook de vluchtelingendeal met de Turken staat. Het is ook in het belang van Turkije dat die samenwerking gewoon doorgaat, benadrukte de premier.