Clicky


Twee Nederlandse chauffeurs gewond geraakt bij ernstig ongeval in Polen

Twee Nederlandse chauffeurs gewond geraakt bij ernstig ongeval in Polen [+video]
11-03-2017 20:08 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

HUTA(Polen) - Donderdagavond 9 maart rond 22:20 uur heeft er op de Poolse S8 een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij twee Nederlandse chauffeurs gewond raakten en een Wit-Russische vrachtwagenchauffeur om het leven is gekomen.

Bij het ongeval waren in totaal vier vrachtwagens betrokken. Volgens de eerste bevindingen heeft de omgekomen vrachtwagenchauffeur te laat gezien dat zij in een file stonden die was ontstaan door een eerder ongeluk. Met volle snelheid reed hij op de Nederlandse vrachtwagen voor hem die op zijn beurt weer in de oplegger van zijn voorganger reed. Door de enorme klap reed deze vrachtwagen eveneens op de oplegger voor hem. In totaal raakten vier vrachtwagens betrokken bij het ongeval.

De vrachtwagenchauffeur die het ongeluk veroorzaakte overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder kwamen bekneld te zitten in hun cabine en raakten beiden gewond.

Volgens de directie van het transportbedrijf waarvoor zij werken liggen beide chauffeurs in een Poolse ziekenhuis. "Als het goed is mag één van de chauffeurs morgen, zondag, naar huis. De andere wordt zondag per ambulance naar Nederland vervoerd waar hij verder behandeld zal worden."

"Wij hopen op een spoedig herstel van onze medewerkers", besluit de directie.

Drie uur later op ongeveer dezelfde plek maar dan op de andere rijbaan vond eveneens een ongeval plaats waarbij een vrachtwagen op zijn voorligger reed. De politie meldt dat de 25-jarige chauffeur waarschijnlijk zat te kijken naar de reddings- en bergingswerkzaamheden van het eerdere ongeval. In zijn moment van onachtzaamheid reed hij bovenop een Volkswagen en vervolgens kwam hij in de vangrail terecht.

Beide bestuurders bleven ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur kreeg wel een boete.

Foto's van het ongeval vindt u hier.