Clicky


Start bouw SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp

Start bouw SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp
08-03-2017 13:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP - Dinsdag 7 maart is de bouw van SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA) aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp officieel gelanceerd. SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, bouwt daar een duurzaam distributiecentrum aan de A4 en de A5, nabij knooppunt De Hoek. Dit is de eerste stap van de realisatie van een geheel nieuw park met duurzame distributiefaciliteiten. De oplevering van deze eerste fase staat gepland in de zomer van 2017.

Voor SEGRO is dit de start van de eerste ontwikkeling onder eigen regie in Nederland dat het certificaat BREEAM Excellent zal ontvangen. Dit is mede mogelijk door het energiezuinige ontwerp van de gebouwen. Zo worden er zonnepanelen op de daken geplaatst en worden de panden voorzien van een warmte-­ en koudeopslag (een methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem). Dit wordt gebruikt om het distributiecentrum mee te verwarmen of te koelen.

Tijs Derison, directeur van SEGRO in de Benelux, benadrukt de relevantie van het nieuwe park voor SEGRO’s strategie in de Benelux: “De regio Schiphol is een belangrijke locatie voor ons, we zijn hier inmiddels geruime tijd gevestigd en willen hier de komende jaren ook verder groeien. Nederland fungeert als poort naar de rest van Europa en mainport Schiphol speelt daar een belangrijke rol in. Bijzonder aan dit project is dat we voor de markt uit bouwen. Op deze manier kunnen we meebewegen met de huidige economische groei. Dit past ook in SEGRO’s overkoepelende strategie en visie op de potentie van de markt. Daarbij staat centraal dat we onze portfolio op een duurzame manier uitbreiden en we investeren in vastgoed voor de lange termijn.”

Het gebouw dat op dit moment wordt gerealiseerd, omvat de eerste tien procent van het totale park. De rest van de panden zal er de komende jaren gefaseerd bijgebouwd worden. Door de goede verbindingen met de A4, de A5 en de direct daarop aansluitende snelwegen, is dit een belangrijke locatie voor de logistieke markt.

Korte afstanden naar de luchthaven maar ook naar de havens van Amsterdam en Rotterdam maken dit project aantrekkelijk. In de nabije toekomst zal dit park grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000 m2 tot 30.000 m2 combineren met kleinere units tussen de 1.500 en 10.000 m2. Dit maakt het interessant voor uiteenlopende klanten met variërende activiteiten en gerelateerde ruimtebehoefte.