Clicky


KN Eurasia Express: nieuwe spoorvervoerdienst tussen China en Europa

KN Eurasia Express: nieuwe spoorvervoerdienst tussen China en Europa
01-03-2017 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Met de lancering van KN Eurasia Express regelt Kuehne + Nagel nu ook het transport van geconsolideerde (LCL) zendingen tussen China en Europa. De nieuwe dienst is een aanvulling op het bestaande aanbod van containervervoer per spoor (FCL) voor import en export.

KN Eurasia Express verbindt China, Rusland en Europa. Naast de bestaande FCL-dienst met Duisburg als belangrijkste Europese overslagcentrum biedt Kuehne + Nagel nu ook eigen LCL-diensten vanuit de hub-terminal Wuhan in China naar Hamburg en Malaszewicze/Poznan in Polen. In totaal bedient Kuehne + Nagel meer dan 50 verzamelpunten in de Volksrepubliek China, waarvan de belangrijkste zich bevinden in Shengyang, Chongqing, Chengdu en Zhengzhou. Behalve import omvat het aanbod ook FCL- en LCL-exportzendingen van Europa naar Azië. KN Eurasia Express richt zich met name op klanten uit de auto-industrie, high-tech en mode.

Otto Schacht, lid van de Raad van Bestuur van Kuehne + Nagel International AG en verantwoordelijk voor zeevracht, zegt: “KN Eurasia Express vormt een perfecte mobiliteitsketen van deur tot deur. Met transittijden van tussen de 14 en 18 dagen van de vertrek- tot de aankomstterminal, zijn onze levertijden veel korter dan die van maritiem transport. De kosten zijn verder beduidend lager dan die van luchtvracht. Vaste vertrek- en transittijden zorgen voor een betrouwbare planning. Via ons KN Login informatieplatform hebben onze klanten bovendien toegang tot transparante informatie over de status van hun leveringen.”

Vrachtbeveiliging is uiteraard van groot belang. Kuehne + Nagel hanteert de strengste veiligheidsnormen in de terminals en regelt voor alle KN Eurasia Express zendingen een uitgebreide containerverzegeling. Een op GPS gebaseerde gegevenscontrole levert real-time gegevens op over temperatuur, vochtigheid, druk, blootstelling aan licht en de positie van de containers. Temperatuurgevoelige goederen kunnen worden vervoerd in koelcontainers met een lengte van ongeveer 14 meter (45 ft).

De nieuwe KN Eurasia Express dienst beslaat ook landen aan de buitenrand van Europa. De eerste gesloten treinen zijn al met succes vertrokken naar Turkije. Eigen LCL-diensten tussen China en Rusland staan op de planning.