Clicky


Werkzaamheden groot onderhoud N266 Someren Nederweert

Werkzaamheden groot onderhoud N266 Someren Nederweert
24-02-2017 11:37 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

SOMEREN - De provincie Noord-Brabant voert vanaf maart  tot en met mei 2017 groot onderhoud uit aan de N266, (afslag A67 Someren tot aan de Limburgse grens). Daarbij wordt onder andere het asfalt en de vangrail vernieuwd en geplaatst.  Diverse straatverlichtingsinstallaties worden energiezuiniger gemaakt. Daarnaast moeten enkele bomen worden gerooid, zodat de overgebleven bomen zich beter verder ontwikkelen. Vanwege de gefaseerde uitvoering van de werkzaamheden zal daar het verkeer omgeleid worden en het traject enkele weekenden geheel afgesloten zijn.

De aannemer doet er tijdens de werkzaamheden alles aan om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. In de  periode van 20 maart tot en met 1 mei is er veel verkeershinder. Ook in deze periode blijft op doordeweekse dagen één rijstrook beschikbaar voor verkeer in noordelijke richting. De fietspaden blijven toegankelijk voor fietsers.

Planning

Tussen 20 maart en 1 mei dienen weggebruikers rekening te houden met veel hinder. In deze periode kan verkeer van maandag tot en met vrijdag wel in één richting blijven rijden van Nederweert richting Someren. Het tegengestelde verkeer richting Nederweert wordt omgeleid via de A2 en de N279/N275 en ook het lokaal verkeer wordt lokaal omgeleid. In vier weekenden sluit de aannemer gedeelten, ofwel werkvakken, op de N266 volledig af. De omleidingen zijn met groene stippellijnen op de afbeeldingen weergegeven. De planning is onder voorbehoud van calamiteiten en weersomstandigheden.

Werkvak 1 en 2 tussen Sluis 13 en de Lage Akkerweg

Op werkdagen van 20 tot en met 31 maart is eenrichtingsverkeer van Sluis 13 richting de Lage Akkerweg (Someren) mogelijk. Verkeer van de Lage Akkerweg naar Sluis 13 leidt de aannemer om. Vanaf vrijdag 24 maart 19:00u tot en met maandag 27 maart 06:00u is het werkvak tussen Sluis 13 en de Brugstraat volledig afgesloten voor verkeer. Vanaf vrijdag 31 maart 19:00u tot en met maandag 3 april 06:00u is het werkvak tussen Brugstraat en de Lage Akkerweg (Someren) volledig afgesloten voor verkeer.

Werkvak 3 tussen de Lage Akkerweg en de Witvrouwenbergweg

Op werkdagen van 3 tot en met 14 april is eenrichtingsverkeer van de Lage Akkerweg richting de Witvrouwenbergweg mogelijk. Verkeer van de Witvrouwenbergweg richting Lage Akkerweg leidt de aannemer om. Vanaf vrijdag 7 april 19:00u tot en met maandag 10 april 06:00u is het werkvak tussen Lage Akkerweg en de Witvrouwenbergweg volledig afgesloten voor verkeer.

Werkvak 4 tussen de Witvrouwenbergweg en de aansluiting met de A67

Op werkdagen van 18 tot en met 28 april is eenrichtingsverkeer van de Witvrouwenbergweg richting de aansluiting A67 mogelijk. Verkeer van de aansluiting A67 richting Witvrouwenbergweg leidt de aannemer om. Vanaf vrijdag 21 april 19:00u tot en met maandag 24 april 06:00u is het werkvak tussen de Witvrouwenbergweg en de aansluiting A67 volledig afgesloten voor verkeer.