Clicky


Cao-onderhandelingen DHL Logistics van start gegaan

Cao-onderhandelingen DHL Logistics van start gegaan
21-02-2017 11:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De cao-onderhandelingen met werkgever DHL Logistics zijn gestart. De belangrijkste onderwerpen voor FNV Transport en Logistiek zijn meer loon en meer vaste banen.

Bijna 600 werknemers hebben de enquête die FNV Transport & Logistiek onder de werknemers heeft uitgezet ingevuld. Zowel leden als niet-leden hebben via deze enquête aangegeven wat er in de nieuwe cao verbeterd moet worden. Een structurele loonsverhoging van 2,5 procent per jaar en uitzendkrachten moeten sneller in vaste dienst van DHL komen.

Gezondere roosters

Vrijdag 17 februari zaten partijen (DHL en vakbonden) voor het eerst aan tafel. In de ochtend vroeg DHL aan de vakbonden (FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen) om hun voorstellen toe te lichten. Daarna presenteerde onafhankelijk onderzoeksbureau Syntro haar bevindingen over het werken in onregelmatigheid binnen DHL. Zij gaf duidelijk aan dat waar binnen DHL de onregelmatige diensten ook nachtdiensten bevatten, deze zeer zwaar voor de werknemers zijn. Syntro kwam met enkele suggesties om tot gezondere roosters te komen.

DHL niet enthousiast

Nadat vakbonden hun voorstellen hadden toegelicht, was het aan DHL om alvast een eerste reactie over de voorstellen te geven. DHL gaf aan dat ze de voorstellen kostbaar vonden. Erg enthousiast reageerde DHL de eerste onderhandelingsronde dus niet. Naast een reactie op voorstellen van de vakbonden, stelde DHL zelf ook enkele zaken voor. Sommige zaken had DHL nog niet uitgewerkt en daar waar DHL wel iets concreter werd, werden de vakbonden niet zo vrolijk.

Vrijdag 24 februari wordt er verder onderhandeld met de werkgever.