Clicky


Van Moer Logistics breidt wagenpark uit met 38 MAN TGX 18.420

Van Moer Logistics breidt wagenpark uit met 38 MAN TGX 18.420
17-02-2017 11:31 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ZELLIK(B) - Van Moer Logistics breidt zijn distributievloot uit met 38 trekkers MAN TGX 18.420 EfficientLine 3. “MAN is voor ons een partner geworden”, zegt Business Unit Manager Wim Willocx, die Van Moer Logistics Zellik leidt. “MAN zit hier op twee kilometer van ons en hun mensen werken nauw met ons samen.”

Vijf jaar geleden nam Van Moer Logistics de transporttak van Delhaize over. Voor die distributieactiviteit in Zellik en Ninove schafte het bedrijf toen de MAN TGX 18.400 BLS met lage cabine aan.

“Onze chauffeurs zijn er heel tevreden over”, vertelde bedrijfsleider Jo Van Moer toen. “Ze appreciëren de heel zachte werking, het rijgedrag en het gebruiksgemak van de MAN TGX, want voor leveringen bij de winkels van Delhaize gaat het vaak om heel precies manoeuvreren.”

De trekkers die nu werden gekocht hebben een dubbele tank, een hogere cabine en een D26 zescilinder (12.419 cc) met iets meer vermogen, 420 in plaats van 400 pk. Net als bij de eerste aanschaf ging het bedrijf niet over één nacht ijs. Opnieuw werden testvoertuigen van andere merken ingezet en werden de verbruikscijfers vergeleken. Andermaal kwam MAN daar als beste uit.

“Voor het verbruik gebruiken we MAN Telematics”, zegt Wim Willocx. “Dat opvolgsysteem houdt per chauffeur en per voertuig het verbruik bij. Iedere zaterdagavond krijg ik de gegevens doorgemaild en ik bezorg ze dan aan de chauffeurs die onmiddellijk kunnen zien op welke punten ze hun rijstijl nog kunnen verbeteren. Het motiveert hen ook. Sommigen bellen zondag al om te vragen of ik hun rapport van Telematics kan bezorgen.”

“MAN Telematics brengt niet alleen de absolute verbruikscijfers in beeld. Het opvolgsysteem houdt rekening met het gewicht van het voertuig en met het type rit dat de chauffeur deed. We vergelijken bijvoorbeeld met hetzelfde werk dat de chauffeur de week voordien deed of met de ritten van een collega die hetzelfde werk deed.”

De nieuwe voertuigen zijn van het type MAN TGX EfficientLine 3, die in vergelijking met de EfficientLine 2 een extra brandstofbesparing van 6,35 % oplevert. Dat gebeurt met een nieuwe frontgrille die de koellucht naar boven leidt, een slimme waterpomp en een verhoogde inspuitdruk maar ook met een EfficientCruise 2 die sneller schakelt dan zijn voorganger. Dat is ook de chauffeurs al na de eerste dag opgevallen. “Ze zijn heel positief over de versnellingsbak en over de afwerking in de cabine die nog werd verbeterd”, zegt Wim Willocx.

Jo Van Moer is heel erg te spreken over de professionele aanpak van MAN bij de aankoop. “We hadden bij de eerste bestelling gevraagd welke wagen we voor dit werk nodig hadden en dat heeft MAN prima gedaan. Zo zijn al onze wagens uitgerust met een dodehoekcamera die oplicht als de chauffeur rechts knippert.”

Zelf kruipt Jo Van Moer op zaterdag nog geregeld achter het stuur van een van zijn vrachtwagens en dat doet ook zijn zoon Jens (21), die zijn rijbewijs CE haalde op de transportschool.