Clicky


Negen Volvo's FM voor Detailresult Groep

Negen Volvo's FM voor Detailresult Groep
17-02-2017 10:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BEVERWIJK - Detailresult Logistiek, het logistieke bedrijf van de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt, heeft na een weloverwogen aanbestedingstraject besloten om negen Volvo FM trucks in de vloot op te nemen. Detailresult Logistiek verzorgt de complete logistiek en opslag voor genoemde supermarktbedrijven, voor Dirck III Slijterijen en voor Deka Tuin vestigingen. Hierbij gaat het om de bevoorrading van ruim 240 winkels. De nieuwe Volvo's worden geleverd door de Volvo dealers Van der Linden Van Sprankhuizen en Harbers Trucks.

Twee vestigingen

Detailresult is al jaren klant van Volvo, de eerste transacties gaan terug naar de jaren tachtig. Het bedrijf heeft inmiddels 58 trucks op de weg en het heeft een eigen trailervloot.  De vloot bestaat voor een groot deel uit Volvo's. Een reden om weer met Volvo Trucks zaken te doen is het feit dat het voor het wagenparkbeheer van Detailresult belangrijk is dat het onderhoud in diverse regio’s kan plaatsvinden en niet gebonden is aan bijvoorbeeld Beverwijk.  

"Voor deze Volvo's is een onderhoudscontract afgesloten waarbij het niet uitmaakt waar het onderhoud plaats vindt, in Apeldoorn of in Beverwijk. We weten zeker dat het altijd zo efficiënt mogelijk gebeurt. We hoeven er niet voor om te rijden'', aldus wagenparkbeheerder Theo van der Veen van Detailresult.

Om die reden werd er ook voor gekozen om vier trucks door Harbers en vijf door Van der Linden van Sprankhuizen te laten afleveren. Wat een vlotte aflevering bespoedigde is dat de trucks af fabriek meteen in de juiste kleur konden worden geleverd.

I-Shift

De nieuw gekochte Volvo's FM hebben een 330 pk motor en ze hebben een slaapcabine. Om de veiligheidspakket wat bestaat uit een Forward Collision Warning System inclusief noodrem en een Lane Guard Systeem alsmede een camerasysteem waardoor de chauffeur de directe omgeving van zijn truck goed kan controleren. Ook zit er een zijraam in de cabine voor beter zicht. Een kenmerk waarmee Volvo zich volgens Detailresult onderscheidt is de I-Shift automatische transmissie. ''Die doet geruisloos, voorspelbaar en betrouwbaar zijn werk, waardoor de chauffeur zich nog beter op het verkeer kan concentreren.''

De trucks worden ingezet voor regionaal distributiewerk voor de supermarktketens DekaMarkt en Dirk. "Dat gaan ze zo'n acht jaar doen waarna bekeken wordt of er opnieuw aanleiding is om klant te blijven bij Volvo Trucks", zegt Detailresult.

Bovengenoemde bedrijven worden naast Detailresult Logistiek, door eigen productiebedrijven (slagerij en bakkerijen) en door Detailresult Services (ICT, Administratie, HR, Commercie, Bouwbureau) ondersteund. Meer dan 19.000 medewerkers dragen elke dag bij aan het succes en de uitbreiding van deze ondernemingen, die een gezamenlijke jaaromzet genereren van ruim 2 miljard euro.