Clicky


Kuehne + Nagel ontvangt de IATA CEIV Pharma certificering voor het gehele netwerk

Kuehne + Nagel ontvangt de IATA CEIV Pharma certificering voor het gehele netwerk
16-02-2017 11:32 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Kuehne + Nagel en IATA kondigen met trots aan dat het gehele wereldwijde KN PharmaChain GxP-conforme luchtnetwerk van Kuehne + Nagel een volledige IATA CEIV Pharma netwerkcertificering heeft ontvangen. Het netwerk bestrijkt momenteel 86 locaties op alle continenten.

De International Air Transport Association (IATA) heeft de CEIV Pharma Standard in 2015 geïntroduceerd. CEIV Pharma is bedoeld om het niveau en de operationele en technische paraatheid van alle partijen in de luchtlogistieke sector te verbeteren. Dit als reactie op de toegenomen reglementaire vereisten en de wensen van de grootste farmaceutische bedrijven wereldwijd. Door middel van training, kwaliteitscontroles en validatie zorgt de IATA CEIV Pharma norm voor de integriteit van alle farmaceutische en gezondheidsproducten binnen de luchttransportketen. De certificering maakt het voor expediteurs duidelijk welke dienstverleners aan alle eisen voldoen.

De onafhankelijke certificering van zowel het huidige KN PharmaChain netwerk als eventuele uitbreidingen in de toekomst middels het IATA CEIV Pharma programma past binnen de strategie van Kuehne + Nagel om audits door externe partijen te benutten om haar eigen GxP-norm op het hoogste niveau te houden. Deze kwaliteitsgestuurde benadering blijft de maatstaf voor de logistieke sector als het gaat om farmaceutische en gezondheidsproducten.

De CEIV Pharma netwerkcertificering bevestigt de kwaliteits- en risico gebaseerde accreditatie van de gerenommeerde KN PharmaChain. Een uniek, online risicobeoordelingsinstrument wordt nu gebruikt voor de volledige risicobeoordeling van handelsverbindingen, en alle Standard Operating Procedures (SOP’s) worden beheerd via een farma-conform documentmanagementsysteem. Tijdens het transportproces biedt KN PharmaChain bovendien real-time monitoring en inzicht door middel van tracking sensoren en proactieve interventie door het 24/7/365 CareTeam. Dit alles wordt ondersteund door goed getraind personeel en specifieke voorzieningen. Conformiteit met de vereiste WHO TRS957-norm wordt gevalideerd met scherpe controles op wereldwijde locaties binnen het KN PharmaChain netwerk.

Met meer dan 170 locaties en alle transportmodaliteiten beheert Kuehne + Nagel momenteel een van de grootste multimodale farmanetwerken ter wereld. Het gespecialiseerde KN PharmaChain netwerk biedt gedifferentieerde oplossingen voor kritische vrachten en omgevings- of temperatuur gecontroleerd transport van deur tot deur.

Marcel Fujike, Senior VP Products & Services Global Air Logistics bij Kuehne + Nagel: “Wij zijn verheugd de eerste logistieke dienstverlener te zijn die een CEIV Pharma accreditatie ontvangt voor het gehele netwerk. Dat we dit hebben bereikt, bevestigt de hoge eisen die wij stellen aan onze KN PharmaChain diensten. En samen met IATA hebben we ons product nu zelfs nog weten te versterken. Samen met onze ketenpartners zullen we deze standaard hoog houden. Onze klanten profiteren hiervan.”

Nick Careen, IATA Senior VP, Airport, Passenger, Cargo and Security: “De strategie van Kuehne + Nagel om voor CEIV Pharma certificering te gaan, laat het belang zien van zo’n programma voor de luchtvrachtsector en de farmaceutische industrie. Onze gezamenlijke inspanning om het wereldwijde KN PharmaChain netwerk te certificeren en de IATA CEIV Pharma Standards (zoals de CEIV checklist) te integreren in het kwaliteitsproces van Kuehne + Nagel, is een goede stap in de richting van een wereldwijde implementatie van dit programma. Wij feliciteren Kuehne + Nagel met het behaalde resultaat, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de verwachtingen van expediteurs op het gebied van standaardisering en transparantie binnen de keten. Dit zal resulteren in sterkere en verbeterde luchtvrachtdiensten voor deze essentiële sector in de wereldeconomie.”