Clicky


VidaXL start eigen vervoer met twaalf Volvo FH-trekkers

VidaXL start eigen vervoer met twaalf Volvo FH-trekkers
09-02-2017 11:14 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

VENRAY - Online warenhuis vidaXL neemt voor het transport binnen Europa het heft in eigen hand: het bedrijf gaat zelf vervoeren met behulp van een eigen vloot van 12 Volvo FH-trekkers. Hiermee zullen meer dan honderdduizend producten vanaf het centrale distributiecentrum in Limburg naar de lokaal gevestigde vervoerspartners binnen Europa worden gebracht, die vervolgens de distributie tot aan de deur verzorgen. De Volvo FH en Volvo Trucks-dealer Nebim Groep, vestiging Venlo sloten het beste aan op de ambities van vidaXL.

De vloot van vidaXL bestaat uit 12 identieke Volvo FH 460 Globetrotter XL-trekkers met gesloten opleggers. De trucks zijn volledig uitgerust voor internationaal transport, met onder meer I-ParkCool geïntegreerde standkoeling en ingebouwde magnetron. De I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak met Long Haul schakelsoftware is geoptimaliseerd voor lange afstanden en draagt bij aan chauffeurscomfort en brandstofefficiency.

Lage fuel consumption

Matthijs Zwart, transportmanager bij vidaXL: “De Volvo FH is wat ons betreft de beste truck voor dit type transport vanwege de lage fuel consumption en de zeer complete uitrusting qua veiligheid en comfort tijdens meerdaagse ritten.” Ook aan de uitstraling van de trucks en trailers is veel aandacht besteed. “In januari 2017 zijn wij gestart met onze televisiecampagne ‘Kan niet? Echt wel!’. De trucks in onze merkkleuren sluiten goed bij de campagne aan en zullen zullen op een originele manier de naamsbekendheid verder verhogen”, aldus commercieel directeur Kijo Oudshoorn. 

Eigen Europees netwerk

“Tot nu toe werkten we voor cross-border transport met externe transportbedrijven”, vertelt Oudshoorn. “Dat is niet altijd efficiënt omdat de goederen vaak niet rechtstreeks, maar via verschillende hubs bij onze lokale vervoerders aankomen. Met een eigen Europees netwerk kunnen we efficiënter, sneller en uiteindelijk ook goedkoper leveren.”

Met de keuze voor Nebim Venlo is vidaXL voorbereid op de toekomst: komende maand wordt gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum vlakbij de Volvo Trucks-dealer. Met een opslagcapaciteit van 100.000 m2 wordt dit vanaf 2018 het grootste e-commerce distributiecentrum van Nederland.

VidaXL heeft sinds de oprichting 10 jaar geleden een enorme groei doorgemaakt. Begonnen als online woonwinkel heeft het bedrijf inmiddels ruim 100.000 artikelen in het assortiment in vele productcategorieën zoals meubelen, tuinartikelen, speelgoed, sportartikelen en dierenbenodigdheden. Een aanzienlijk deel van het assortiment wordt aangeboden onder het voordelige huismerk vidaXL. Vanuit het eigen distributiecentrum worden consumenten in tweeëntwintig landen in Europa bediend.