Clicky


Afsluiting brug Sluiskil voor wegverkeer op zondag 5 februari

Afsluiting brug Sluiskil voor wegverkeer op zondag 5 februari
26-01-2017 10:32 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

SLUISKIL - Rijkswaterstaat voert op zondag 5 februari werkzaamheden uit aan de brug bij Sluiskil. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de brug die dag van 08.00 tot 16.00 uur gestremd voor weg- en treinverkeer.

Omleiding wegverkeer

Automobilisten kunnen omrijden via de Sluiskiltunnel. Het openbaar vervoer heeft route en dienstregeling op de stremming aangepast. Voor langzaam verkeer geldt een omleidingsroute via het sluizencomplex van Terneuzen. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het pontje, dat zal varen op aanbod. De omleiding voor wegverkeer wordt ruim voor de Sluiskilbrug met borden aangegeven.

<section class='="section' id="101130" bordered"="">

Scheepvaart- en treinverkeer

Ook het scheepvaartverkeer ondervindt hinder als gevolg van de werkzaamheden. Scheepvaartverkeer kan op 5 februari aan de oostzijde de brug passeren. Voor grote schepen voorziet Rijkswaterstaat een aantal momenten waarop scheepvaartverkeer de brug kan passeren. De exacte tijden hiervoor worden vooraf afgestemd met de vaarweggebruikers. Daarnaast wordt het scheepvaartverkeer geïnformeerd via een BASS (Bekendmaking aan de Scheepvaart Scheldegebied). Omdat de werkzaamheden in het weekend plaatsvinden ondervindt het goederentreinverkeer niet of nauwelijks hinder. Hierover heeft vooraf afstemming plaatsgevonden met ProRail.