Clicky


DHL breidt Life Sciences & Healthcare Campus in Wijchen uit

DHL breidt Life Sciences & Healthcare Campus in Wijchen uit
24-01-2017 16:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WIJCHEN - Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain breidt zijn activiteiten voor de life sciences & healthcare-sector uit met een nieuw te bouwen locatie in Wijchen, bij Nijmegen. Het pand verrijst op het bedrijvenpark Bijsterhuizen, gaat in de eerste fase 21.500 m2 tellen en wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Vanwege het gunstige vestigingsklimaat is er in de toekomst ook mogelijkheid tot uitbreiding op die plek.

Het nieuwe magazijn biedt werkgelegenheid aan 60 mensen en vormt samen met de nabijgelegen locatie aan Bijsterhuizen 1127 in Nijmegen en aan de vanderlandelaan 3 in Veghel de derde DHL Life Sciences & Healthcare Campus in de Benelux. De andere twee campussen zijn gevestigd in België in de buurt van Mechelen en Brussel.

Door het samenbrengen van dienstverlening voor verschillende bedrijven in de life sciences en healthcare sector in een campus, ontstaat een bundeling van kennis en faciliteiten die zowel de kwaliteit ten goede komt, als ook de efficiency. “Hiermee biedt DHL een strategische oplossing voor de trend die de farmaceutische sector kenmerkt waarbij de supply chain verder geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd wordt”, zegt Fred Westdijk, Vice President Life Sciences & Healthcare DHL Supply Chain Benelux.

Op de nieuwe locatie zullen specialistische kennis en infrastructuur worden gedeeld en uitgewisseld en daardoor op een hoger niveau en tegen lagere kosten worden ingezet. De bestaande vestiging in Nijmegen blijft met ruim 34.000 m2 en meer dan 300 medewerkers de grootste locatie binnen de campus. In Veghel werken ruim 40 mensen in een life sciences & healthcare warehouse dat 9.500 m2 telt. Deze DHL Supply Chain Campus verzorgt het warehouse management en de wereldwijde distributie voor meer dan 20 toonaangevende producenten van medicijnen en medische hulpmiddelen voor behandeling van onder meer verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, pijnbestrijding en chronische ziektes als multiple sclerose en Batten disease.

In het nieuwe magazijn wordt net als bij de andere vestigingen gewerkt volgens de Good Distribution Practices van de farmaceutische industrie. Deze industrienorm houdt onder meer in dat de materialen onder specifieke condities opgeslagen en gecontroleerd worden. Bovendien zijn alle medewerkers getraind in specifiek vastgelegde werkmethodes met veiligheid voor de patiënt en beschikbaarheid van het product als leidraad.

Uniek aan de nieuwe DHL-locatie is dat er naast verschillende temperatuurzones (-20°C, 2-8°C, 15-25°C) ook opslag van uiteenlopende medische stoffen mogelijk is en het magazijn een gesloten koelketen heeft. Medicijnen en medische hulpmiddelen worden daardoor bij aankomst onmiddellijk in de juiste temperatuurzone gelost waardoor de veiligheid van het product nog beter gewaarborgd blijft.

“Vanuit de nieuwe groeilocatie kunnen we huidige en toekomstige klanten nog meer mogelijkheden bieden dan voorheen”, zegt Westdijk.  

“Vertrouwen en korte lijnen tussen de klant en DHL zijn essentieel als het om producten gaat waarmee mensenlevens gemoeid zijn. Onze medewerkers zijn professionals in medische logistiek die extra getraind zijn door de klanten en gespecialiseerd zijn in het zorgvuldig omgaan met deze producten zodat ze de patiënt in optimale omstandigheden bereiken.”