Clicky


Nog 23 vermisten bij hotel Rigopiano Italië

Nog 23 vermisten bij hotel Rigopiano Italië [+video]
21-01-2017 14:22 | Buitenland | auteur ANP/DPA

FARINDOLA - Na het lawine-ongeval van woensdag worden bij het verwoeste hotel Rigopiano in Midden-Italië nog 23 mensen vermist. Dat heeft de prefectuur van de provincie Pescara volgens het Italiaanse persbureau Ansa laten weten.

Minstens vijf mensen kwamen door het natuurgeweld om het leven. Negen mensen werden levend onder de hoop puin en sneeuw vandaan gehaald. Twee andere mensen overleefden het ongeluk, omdat zij zich buiten het gebouw bevonden toen de sneeuwmassa het hotel in Farindola trof.

De autoriteiten wezen er op dat het aantal vermisten is gebaseerd op de gastenlijst van het hotel en andere gegevens. Het cijfer moet voortdurend geverifieerd worden.

Reddingswerkers werken onder steeds toenemende tijdsdruk onafgebroken door om naar overlevenden te zoeken en hen uit hun benarde positie te bevrijden. Volgens een arts in Pescara hebben de overlevenden het geluk gehad dat zij niet direct met de sneeuw in contact zijn geweest.

Door de lawine werd het hotel volledig bedolven en voor een deel meegesleurd. Brokstukken en meubels werden tot 400 meter verderop teruggevonden. Of de lawine werd veroorzaakt door de aardschokken die het gebied eerder woensdag troffen, is onduidelijk.

Veel gasten hadden hun koffers gepakt om te vertrekken, maar door de zware sneeuwval in de voorafgaande dagen was de toegangsweg van het hotel onbegaanbaar. De hulpdiensten konden de plaats van het lawine-ongeval maar met moeite bereiken.

Ook elders in Midden-Italië blijft de nood hoog. Duizenden huishoudens zitten al dagen zonder elektriciteit en sommige plaatsen zijn van de buitenwereld afgesneden. Het gebied werd in vorig jaar in augustus en oktober door zware aardbevingen getroffen.