Clicky


Twee gammele vrachtwagens, waaronder een Nederlandse, van de Duitse A2 gehaald

Twee gammele vrachtwagens, waaronder een Nederlandse, van de Duitse A2 gehaald [+foto]
11-01-2017 17:04 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRAUNSCHWEIG(D) - Op de Duitse A2 in de richting van Hannover heeft de Duitse politie dinsdag ter hoogte van Peine twee vrachtwagens met ernstige gebreken van de weg gehaald.

In het eerste geval betrof het een Duitse vrachtwagen geladen met 20 ton kabelhaspels waar een wiel ontbrak aan de oplegger. De as was vastgebonden met spanbanden. Tijdens een test bleek dat ook de rem volledig onbruikbaar was.

De tweede vrachtwagen, een Nederlandse vrachtwagen geladen met bijna 1.000 pallets, had een defect persluchtsysteem waardoor zowel het remsysteem als de automatische niveauregeling niet werkten. De vrachtwagen viel de agenten op omdat deze met een behoorlijke onbalans over de snelweg reed.

Van beide chauffeurs, 50 en 45 jaar oud, werd de vrachtwagen in beslag genomen. De werkgevers van de beide heren worden aansprakelijk gesteld voor de gebreken waarmee de chauffeurs de weg op zijn gestuurd, meldt de Duitse politie. Daarbij worden de financiële voordelen eveneens doorberekend in het boetebedrag.