Clicky


Opnieuw veel (vrachtwagen) chauffeurs met smartphone in de hand over de A7

Opnieuw veel (vrachtwagen) chauffeurs met smartphone in de hand over de A7
16-12-2016 11:37 | Controles | auteur Redactie [FE]

JOURE - Naar aanleiding van de vele ongevallen met "onbekende oorzaak" de laatste tijd het het team Verkeer noord-Nederland donderdag met enkele onopvallende eenheden gesurveilleerd op de A7 tussen Joure en Groningen. De controles richtten zich op zowel bestuurders van vrachtwagens als personenauto's. De nadruk lag op het gebied rondom verkeersplein Joure en Heerenveen.

In totaal werden maar liefst 43 overtredingen geconstateerd.

Er werden 38 bestuurders, waarvan tien vrachtwagenchauffeurs, staande gehouden in verband met het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Twee vrachtautochauffeurs werden bekeurd in verband met het negeren van het inhaalverbod tussen Heerenveen en Groningen in de venstertijden.

Eén vrachtwagenchauffeur werd, naast een bekeuring voor het vasthouden van een mobiele telefoon, tevens bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook. Kennelijk veroorzaakt door de afleiding.

Gezien deze schrikbarende resultaten zullen dit soort controle's op afleiding tijdens het besturen van een motorvoertuig vaker gaan plaatsvinden, meldt de politie.