Clicky


'Portaal door wegwerkvoertuig aangereden bij werk aan de weg'

'Portaal door wegwerkvoertuig aangereden bij werk aan de weg' [+foto's]
10-12-2016 19:22 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Op de A9 zijn zaterdagmiddag bij Weesp een dode en een gewonde gevallen toen een verkeersportaal op de snelweg viel. Het metalen gevaarte, waaraan matrixborden zitten bevestigd, kwam op twee voertuigen terecht.

De auto van een 40-jarige vrouw uit Weesp werd bedolven door het verkeersportaal. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen, meldt de politie.

Bij het ongeluk viel ook een gewonde, een 63-jarige man uit Zutphen. Zijn vrachtwagen werd ook geraakt door het portaal. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Rijkswaterstaat is waarschijnlijk een voertuig dat betrokken was bij wegwerkzaamheden tegen het gevaarte aangereden. Het portaal was tijdelijk geplaatst vanwege de wegwerkzaamheden.

De politie en arbeidsinspectie doen onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. Rijkswaterstaat zegt dat de tijdelijke portalen veilig zijn, al moet uit het lopende onderzoek blijken wat er aan de hand was.

De A9 in de richting van de A1 blijft tot zondagochtend afgesloten, meldt de politie. Verkeer wordt omgeleid via de A2, A12 en A27, De andere weghelft was al dicht vanwege de werkzaamheden aan de weg. Het werk is voorlopig stilgelegd.

In november reed in Zoetermeer een auto tegen een omgevallen verkeersportaal.