Clicky


Twee nieuwe LZV bakwagens voor Steenbergen BV

Twee nieuwe LZV bakwagens voor Steenbergen BV
05-12-2016 10:23 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

BODEGRAVEN - Steenbergen b.v. heeft haar vloot recentelijk uitgebreid met twee nieuwe LZV bakwagens. Dit zijn de eerste twee uit een serie van vier.

Steenbergen b.v. is gespecialiseerd in 24 uurs distributie in de Benelux en beschikt hiervoor over circa 150 trekkende en circa 200 getrokken eenheden. Door de jarenlange ervaring in de logistieke sector is een specialisatie ontstaan in onder meer automotive-, stukgoed- en palletdistributie. Ook is Steenbergen b.v. in staat om ADR zendingen volgens de laatste eisen te vervoeren binnen de Benelux. Tevens is het mogelijk om zendingen met bestemmingen buiten de Benelux door Steenbergen b.v. te laten verzorgen.

Door de juiste diversiteit in het wagenpark kunnen de zendingen op elke gewenste locatie geleverd worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van bussen, bakwagens, diverse trekker-oplegger combinaties en LZV combinaties.

Al sinds het begin van de proeven met LZV’s heeft Steenbergen vier LZV’s op de weg gezet. Overdag voornamelijk als bakwagen in het distributiewerk en ’s avonds met dolly en trailer als LZV combinatie tussen de vestigingen in Nederland.

De nieuwe bakwagens zijn geleverd door Volvo Group Truck Center, Alphen aan den Rijn. De opbouwen zijn verzorgd door Carrosserie Bakker uit Montfoort. De Volvo’s zijn van het type FM 4x2 met een zware 10 tons vooras, zijn voorzien van Dynamic Steering en hebben een 11 liter, 410pk Euro 6 motor. De cabine is verder voorzien van de nodige systemen zoals Adaptive Cruise Control, Lane Change Support, Driver Alert Support, Forward Collision Warning en bluetooth telefoonbediening.

De opbouw is compleet op maat en op wens van Steenbergen b.v. gemaakt. Zo heeft Steenbergen b.v. gekozen voor een plywood opbouw met ladingzekeringcertificaat. De binnenzijde van de bak is voorzien van bindrails voor horizontale- en verticale ladingzekering. Tevens is er gekozen voor een 2.5 tons ondervouwklep van Bär. Omdat de voertuigen dag en nacht worden ingezet, zijn ze rondom voorzien van werklampen. 

Met deze multifunctionele voertuigen is Steenbergen b.v. in staat om op efficiënte wijze invulling te geven aan alle voorkomende werkzaamheden.