Clicky


Politie houdt rekening met ontvoering Nunspeet

Politie houdt rekening met ontvoering Nunspeet [+video]
02-12-2016 18:19 | Binnenland | auteur ANP

NUNSPEET - De politie doet onderzoek naar een mogelijke ontvoering die vrijdagochtend rond 10.30 uur in Nunspeet zou hebben plaatsgevonden. Hoewel nog geen nadere bijzonderheden bekend zijn, zegt de politie er ernstig rekening mee te houden dat er daadwerkelijk sprake is geweest van een ontvoering.

Agenten onderzoeken of er een verband is tussen een persoon die wordt vermist en de mogelijke ontvoering. Over de identiteit van de vermiste persoon wil de politie niets zeggen, maar volgens de krant De Stentor gaat het om een 53-jarige financieel makelaar uit Doornspijk. De politie meldde wel dat de recherche onderzoek doet in een woning in Doornspijk.

Op beelden is te zien dat drie mannen met bivakmutsen, een vierde man in een auto zetten en wegrijden. Daarbij waren drie auto's en een zwarte bestelbus betrokken. Ook andere getuigen vertelden de politie dat langs de Oenenburgweg in Nunspeet iemand mogelijk tegen zijn zin werd meegenomen in een auto.

Dankzij die meldingen kwam de politie terecht bij een carpoolplaats nabij de A28 aan de Eperweg in de Veluwse gemeente, Nunspeet. Daar werd een zwarte bestelbus aangetroffen die mogelijk betrokken is bij de zaak.