Clicky


Cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer lijken steeds meer op kinderfeestje

Cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer lijken steeds meer op kinderfeestje
02-12-2016 17:26 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De cao-onderhandelingen tussen werkgevers- en werknemersorganisaties beginnen langzamerhand meer te lijken op een kinderfeestje dan op een serieuze aangelegenheid waarbij over de financiële toekomst van werknemers in de transportsector wordt beslist. Werd er op 17 november tijdens de onderhandelingen door FNV Bondgenoten nog een paardentram en een quiz ingezet, gisteren was de beurt aan Sinterklaas en Zwarte Piet om de onderhandelingen 'op te leuken'.

Tjizze van Rijssel van CNV Vakmensen meldt: "Leuke actie van de collega’s van de FNV, maar voor werknemers levert dit niets op. Het laat wel wat rommel achter (pepernoten en ander snoepgoed) vanwege het hoge suikergehalte ook niet goed voor de duurzame inzetbaarheid. En al die grote (voornamelijk) kerels maar luisteren naar iemand waar ze al lang niet meer in geloven. Het is een bijzondere wereld waarin de onderhandelingen zich afspelen."

Ook gisteren, 1 december, is men aan de onderhandelingstafel niet verder gekomen en is er niets concreets afgesproken.

Op 21 december zullen de onderhandelingen weer voortgezet worden. "Dan is het bijna Kerst en zal de kerstman, graag met arrenslee, wel langskomen", aldus van Rijssel.