Clicky


Vrachtwagens in België rijden opnieuw minder kilometers

Vrachtwagens in België rijden opnieuw minder kilometers
01-12-2016 16:57 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - In 2015 legden de Belgen 84,2 miljard kilometer met de auto af, 1.6 procent meer dan in 2014 en een nieuw record. De Belgen leggen daarmee respectievelijk 6 procent en 9 procent meer kilometers af dan de Nederlanders en Fransen, maar wel 1.5 procent minder dan de Duitsers. Dat blijkt uit een studie over het aantal afgelegde kilometers door Belgische voertuigen die de FOD Mobiliteit en Vervoer uitvoerde.

Voor het vrachtvervoer zijn de schommelingen traditioneel iets groter aangezien ze sterker afhangen van de economische toestand. De lichte bedrijfwagens (bestelwagens) legden in totaal 3.1 procent meer kilometers af, terwijl de vrachtwagens 0.7 procent minder kilometers aflegden.

Dit bevestigt een trend die zich al enkele jaren aftekent, namelijk dat vrachtwagens steeds minder kilometers afleggen, terwijl de lichte bedrijfwagens jaar na jaar meer kilometers afleggen. Belangrijk is dat het hier wel om Belgische voertuigen gaat. Buitenlandse vrachtwagens komen dus niet in deze statistieken voor.