Clicky


Jan Krediet, Kattenberg Verhuizingen en van der Steen Transport winnaars TLN Ondernemersprijs 2017

Jan Krediet, Kattenberg Verhuizingen en van der Steen Transport winnaars TLN Ondernemersprijs 2017
26-11-2016 17:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Vandaag heeft TLN tijdens haar jaarcongres de winnaars van de TLN Ondernemersprijs bekendgemaakt. Het thema van het congres was ‘innovatief ondernemerschap in onze digitale wereld’.

Om uit negen finalisten een keuze te kunnen maken, heeft de jury, onder leiding van Walther Ploos van Amstel, gekeken naar de kwaliteit van deze ondernemers. Hoe gaan zij om met opdrachtgevers, maar ook met personeel en uitdagingen die op hun weg komen? Daarnaast is ook gekeken naar de innovatie binnen de bedrijven.

Arthur van Dijk, voorzitter TLN: “Alle bedrijven die zich inschrijven voor de TLN Ondernemersprijs staan onder leiding van ondernemers die hun ervaringen willen delen met de buitenwereld. Bedrijven die trots zijn op hun prestaties, maar ook niet bang zijn om te laten zien dat het niet altijd op rolletjes loopt. Het is mooi dat deze bedrijven lid zijn van onze vereniging. Bovendien laten de winnaars zien dat het loont om te blijven verbeteren in het bedrijf.”

Jan Krediet – winnaar categorie groot

Jan Krediet laat zien dat een bedrijf weer kan bloeien na een faillissement. Het bedrijf is de moeilijke situatie van 2013 te boven gekomen door innovatie van onderop en intensieve begeleiding en opleiding van medewerkers. Dagelijks wordt op alle niveaus in het bedrijf gestart met een kort, doelgericht overleg (scrum) om de doelen van de dag te bespreken. Met name de goede score op innovatie en de goed onderbouwde koers van het bedrijf maken van Jan Krediet een terechte winnaar.

Kattenberg Verhuizingen B.V. – winnaar categorie midden

Dit bedrijf is een uitstekend voorbeeld van een familiebedrijf dat met passie werkt aan een mooie toekomst in de verhuissector. Het bedrijf weet door een open cultuur en heldere processen de klantbeleving centraal te stellen. Bij verhuizingen van zorginstellingen worden bewoners actief betrokken, zodat deze ingrijpende gebeurtenis voor hen prettig verloopt. Het bedrijf werkt ook actief aan de klantbeleving met een klantenwaarderingssysteem. De grote focus op klantcontact en het inzicht in de klant waren voor de jury de reden om Kattenberg uit te roepen tot winnaar.

Van der Steen Transport V.O.F – winnaar categorie klein

Bas van der Steen is het archetype van een kleinere transportondernemer. Hij vormt de flexibele schil die grotere logistieke ondernemers in staat stelt succesvol te opereren. Deze ondernemer laat zien dat je door hard werken en een slimme aanpak het bedrijf er weer bovenop kunt krijgen na een moeilijke periode. Bas van der Steen heeft dat gedaan door goed te sturen op rendement, slim om te gaan met het personeel en een betrouwbare partner te zijn voor opdrachtgevers.