Clicky


Renault fabriek in Lyon bestaat 100 jaar

Renault fabriek in Lyon bestaat 100 jaar
22-11-2016 11:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

LYON - Renault Trucks viert deze maand het 100-jarige bestaan van de fabriek in Vénissieux en Saint-Priest: tegenwoordig buitenwijken van het Franse Lyon. Wat ooit werd geopend als fabriek voor onder andere de voertuigen van Marius Berliet is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste productiefaciliteiten voor Renault-trucks wereldwijd.

Marius Berliet had meer dan alleen een fabriek voor ogen toen hij 100 jaar geleden de productiefaciliteiten in Vénissieux en Saint-Priest opende: “Mijn doel is om van Lyon en omgeving een grote en welvarende industriële stad te maken.” Deze visie leidde tot de Cité Berliet in 1917 met tal van voorzieningen om de fabriek en haar medewerkers te ondersteunen. Zo werden in de nieuwe stad onder andere huizen, een school, een crèche en een boerderij gebouwd.

Vandaag de dag vormt de fabriek in Lyon het zenuwcentrum van Renault Trucks. Er werken meer dan 4.000 mensen verspreid over een gebied van 180 hectare in de gemeenten Vénissieux en Saint-Priest. De faciliteiten omvatten onder andere een motoren-assemblage fabriek, een assen-assemblage fabriek en een onderdelenmagazijn. Daarnaast huisvest het terrein een onderzoeksafdeling met 1.300 medewerkers.

In een speciale ontwerpstudio ontwierpen internationale designers onder andere het nieuwe Renault Trucks-gamma dat in 2013 werd geïntroduceerd.

Om het 100-jarige bestaan te vieren, organiseert de fabriek verschillende evenementen voor haar medewerkers, klanten, maar ook voor omwonenden en geïnteresseerden.

Naast de fabriek in Vénissieux en Saint-Priest staat in Bourg-en-Bresse een assemblagefabriek. In Blainville vindt de assemblage van de D-serie plaats en de cabineproductie.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Hendrik Kelholt
    Hendrik Kelholt