Clicky


Nieuwe GINAF 8x4 voor Van Doorn Geldermalsen

Nieuwe GINAF 8x4 voor Van Doorn Geldermalsen
18-11-2016 16:38 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GELDERMALSEN - Onlangs heeft VAN GINKEL Techniek uit Utrecht een nieuwe GINAF X6 4243-CS afgeleverd aan Gebroeders van Doorn uit Geldermalsen. Inmiddels is dit de derde GINAF die door Van Doorn in gebruik genomen is sinds een jaar. Van Doorn Geldermalsen is al jaren een begrip in het onderhouden en repareren van wegen en bermen.

In verband met uitbreiding van diverse werkzaamheden was er een behoefte ontstaan aan een voertuig met een hoog netto laadvermogen in combinatie met een zeer wendbaar en stabiel voertuig. Het voertuig wordt onder andere ingezet voor het verrijden van lichtunits wat zorgt voor een hoog zwaartepunt. Hierdoor is een hoge bochtenstabiliteit een vereiste.

Er is gekozen voor de GINAF 8×4 met widespread besturing en hydraulisch pneumatisch veer systeem vanwege de uitermate goede dwars stabiliteit waardoor overhellen in bochten tot een minimum beperkt wordt. Als asconfiguratie is gekozen voor een 8×4  met een totaal GVW van 43 ton op kenteken.

Voor de aandrijflijn is gekozen voor een 460 pk sterke Paccar motor in combinatie met een ZF AS-tronic versnellingsbak.

De opbouw van het voertuig is geheel verzorgd door de firma J.L. Muns uit Werkendam. Hier werd het voertuig voorzien van een 20 tons zware Epsilon Z-kraan en een Palfinger Palift-haakarm systeem. Tevens is het voertuig voorzien van een container optreksysteem waardoor het voertuig in één simpele druk op de knop in de laagste stand gezet kan worden waardoor de optrekhoek van de container of laadbak zeer gunstig is.