Clicky


Chauffeur bestelbus door nepagenten overvallen

Chauffeur bestelbus door nepagenten overvallen
16-11-2016 17:35 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Een chauffeur van een bestelbus is door een nep politiewagen aan de kant gezet en door twee onbekende daders overvallen.

De chauffeur van een distributiebedrijf zag hoe een grijze Volkswagen Golf op de Noordzeeweg voor hem kwam rijden en er een “politie-stop” bordje aan ging.

De man stopte zijn busje nabij de kruising van de Basisweg en twee nepagenten stapten uit. De bestuurder stapte desgevraagd uit maar werd ruw tegen de wagen geduwd en vermoedelijk met een wapen bedreigd. De twee nepagenten haalden diverse goederen uit de bestelbus en namen een onbekend geldbedrag mee.

De twee overvallers reden weg richting de A5 in een grijze Volkswagen Golf waarvan het kenteken mogelijk begint met de letters ZL

Het onderzoeksteam van de recherche West is op zoek naar getuigen die de overval mogelijk gezien hebben. Ten tijde van de overval was er behoorlijk wat verkeer op de Noordzeeweg en de Basisweg. Mogelijk dat er auto’s met een dash-cam hebben gereden of dat mensen de bestelbus en de grijze VW Golf hebben zien staan.