Clicky


Mede-oprichter van der Wiel Holding, Klaas van der Wiel, overleden

Mede-oprichter van der Wiel Holding, Klaas van der Wiel, overleden
09-11-2016 10:09 | Transport | auteur Redactie [FE]

DRACHTEN - Op dinsdag 8 november is, in zijn woonplaats Drachten, Klaas van der Wiel overleden. Klaas, bij sommigen beter bekend als Broer, stierf op 82-jarige leeftijd.

Klaas startte in 1956 samen met zijn broer Evert van der Wiel en Hans van der Meulen een eigen transportfirma. De eerste jaren wordt het bedrijf vooral ingehuurd door andere vervoersbedrijven. Als in 1958 de economie aantrekt schaffen de drie firmanten twee GMC vrachtwagens aan en nemen de eerste personeelsleden in dienst.

In 1967 bezit de firma acht vrachtwagens, twee draglines, een laadschop, vier personenauto’s en een loods met kantoor aan de Tussendiepen in Drachten. Er volgen goede en minder goed jaren. Vanuit het grondwerk ontplooit het bedrijf de eerste activiteiten op milieugebied. Ook op transportgebied maakt het bedrijf een sterke ontwikkeling door.

Medeoprichter Hans van der Meulen trekt zich langzamerhand terug uit het bedrijf. In 1988 wordt de naam gewijzigd in Van der Wiel Drachten Holding BV. Daaronder bevinden zich de werkmaatschappijen Van der Wiel Transport BV en Aannemingsmaatschappij Van der Meulen & Van der Wiel BV.

Met ruim tweehonderd medewerkers en een jaaromzet van €50 miljoen per jaar behoort Van der Wiel tot één van de grotere ondernemingen in Noord Nederland.

Directie en medewerkers van Van der Wiel Holding zeggen "met dankbaarheid en respect terug te denken aan een bescheiden man die met veel trots en inzet ene bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de onderneming".

Klaas van der Wiel wordt zaterdag 12 november in besloten kring begraven.