Clicky


12-tons IVECO Eurocargo voor Autobedrijf J. Muys & Zn uit Heteren

12-tons IVECO Eurocargo voor Autobedrijf J. Muys & Zn uit Heteren
26-10-2016 13:47 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HETEREN - Recent heeft Autobedrijf J. Muys & Zn uit Heteren een nieuwe IVECO Eurocargo in gebruik genomen. De 12-tons bedrijfswagen is door Falkom uit Tiel opgebouwd met een schuifplateau en lepels. Autobedrijf J. Muys & Zn zal de nieuwe Eurocargo gaan inzetten voor autotransport- en bergingswerkzaamheden. IVECO-dealer Schouten Nijmegen leverde de IVECO Eurocargo af. “We hebben voor de IVECO Eurocargo gekozen omdat de prijs/kwaliteitsverhouding erg goed is en deze een mooie ruime cabine heeft.”

Autobedrijf J. Muys & Zn is opgericht in 1955 en sindsdien het adres voor betrouwbare occasions in Heteren. Naast de verkoop van gebruikte auto’s is het familiebedrijf in de loop de jaren uitgegroeid tot een totaalleverancier voor personenmobiliteit. Autobedrijf J. Muys & Zn beschikt over een ruime werkplaats waar onderhoudswerkzaamheden en schadereparaties worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er op het terrein een tankstation en wasboxen beschikbaar en verzorgt J. Muys & Zn autotransporten en bergingswerkzaamheden.

De nieuwe IVECO Eurocargo zal dan ook door Autobedrijf J. Muys & Zn worden ingezet voor het transport van (gestrande) personen- en bedrijfsvoertuigen.

De IVECO Eurocargo is voorzien van een ruime slaapcabine met middelhoog dak. De opbouw is verzorgd door Falkom uit Tiel en betreft een schuifplateau van 6,00 meter en een sleepbril. De Eurocargo met luchtvering op de achteras in de configuratie zoals Autobedrijf J. Muys & Zn in gebruik neemt, heeft een laadvermogen van circa 4 ton. Het maximale combinatiegewicht met aanhangwagen bedraagt 26 ton.

Onder de cabine bevindt zich een FPT Tector 7 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 220pk en 800Nm koppel. IVECO past op de Eurocargo hetzelfde Hi-eSCR systeem zonder EGR toe als op de Stralis. Dit zorgt naast een verlaging van het brandstofverbruik voor een schonere verbranding en daardoor langer onderhoudsinterval. De goede prijs/kwaliteitsverhouding is naast de mooie en ruime cabine voor Autobedrijf J. Muys & Zn doorslaggevend geweest om voor de IVECO Eurocargo te kiezen.