Clicky


Vier doden in Australisch pretpark Dreamworld

Vier doden in Australisch pretpark Dreamworld
25-10-2016 09:36 | Ongevallen | auteur ANP

COOMERA - In het pretpark Dreamworld in Australië zijn vier bezoekers om het leven gekomen door een ongeluk op een wildwaterbaan. Er ging iets mis met één van de ronde bootjes. Twee personen werden eruit geslingerd en twee anderen kwamen klem te zitten in de attractie, die gebruik maakt van een transportband.

De slachtoffers zijn twee mannen en twee vrouwen van tussen begin dertig en begin veertig jaar. "Kinderen zaten aan boord te schreeuwen, terwijl hun moeder onder vast zat. Ik praat liever niet over wat ik zag", vertelde een ooggetuige op de Australische tv.

Dreamworld ligt in de plaats Coomera, bij Brisbane, aan de Australische oostkust en is het grootste attractiepark van Australië. De wildwaterbaan met de naam Thunder River Rapids Ride is geschikt voor bezoekers vanaf twee jaar en wordt door Dreamworld omschreven als 'gematigd spannend'. Op de baan, die ook een vrije val kent, worden snelheden tot 45 kilometer per uur bereikt.

Premier Malcolm Turnbull zei dat er een grondig onderzoek komt naar de oorzaak van het ongeval. Het park is na het het ongeval voor onbepaalde tijd gesloten.