Clicky


Trein botst op vrachtwagen: één dode en zes gewonden

Trein botst op vrachtwagen: één dode en zes gewonden [+foto's]
21-10-2016 13:43 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

KÖNINGSBRONN(D) - Vrijdagochtend is in het Duitse Köningsbronn een persoon om het leven gekomen nadat een vrachtwagen werd aangereden door een trein.

Volgens de politie gaat men ervanuit dat de overleden persoon de chauffeur van de vrachtwagen is maar de identiteit van de man is nog niet officieel vastgesteld. Naast de dode raakten er ook zes personen gewond.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de vrachtwagen materiaal moest leveren op een bouwplaats naast de spoorlijn. Volgens de politie had de chauffeur al meerdere malen moeten manouevreren om de stenen te lossen op de plek van de bouwplaats.

Vervolgens draaide hij nogmaals achteruit de spoorwegovergang op. Toen er een trein naderde gingen de spoorbomen naar beneden en kwam de vrachtwagen vast te staan op het spoor. De chauffeur heeft nog geprobeerd uit de cabine te springen, meldt de politie.

In de trein raakten zes mensen gewond. De overige 21 passagiers, de conducteur en de machinist zijn naar een nabijgelegen restaurant gebracht.

De spoorlijn was urenlang afgesloten vanwege het ongeval.

Klik hier voor een foto!