Clicky


Nachtafsluitingen Sijtwendetunnel (N14)

Nachtafsluitingen Sijtwendetunnel (N14)
18-10-2016 10:23 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LEIDSCHENDAM - Rijkswaterstaat verricht onderhoudswerkzaamheden in de Sijtwendetunnel (N14) bij Leidschendam-Voorschoten. De tunnel is hiervoor diverse nachten in week 42 tot en met 45 afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten.

Afsluiting

De tunnel is afgesloten in de richting vanuit Leidschendam-Voorschoten naar Den Haag in:

  • week 42 op dinsdag 18 en donderdag 20 oktober
  • week 44 op maandag 31 oktober t/m donderdag 3 november

De tunnel is afgesloten in de richting vanuit Den Haag naar Leidschendam-Voorschoten in:

  • week 42 op woensdag 19 oktober
  • week 43 op maandag 24 t/m donderdag 27 oktober
  • week 45 op maandag 7 t/m donderdag 10 november

De afsluitingen zijn van 22.00 uur tot 05.00 uur, behalve op 19 en 20 oktober van 21.00 uur tot 05.00 uur. De Sijtwendetunnel is overdag en tijdens de spits bereikbaar.

Omleidingen

Weggebruikers moeten rekening houden met een omleiding. De informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Werkzaamheden

Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan weg en water. Een bijzondere taak daarbij is de bouw en het onderhoud van onze tunnels. Bijzonder, omdat het gaat om 'omsloten snelwegen' waarvoor met het oog op de veiligheid strengere regels gelden.

Aankomende weken starten de voorbereidingen voor grootschalig onderhoud. Het komende jaar wordt onder andere gewerkt aan het plaatsen van circa 170 nieuwe camera's en het vervangen van het omroepsysteem. Er wordt bijna 200 km nieuwe bedrading getrokken door de tunnels. Daarnaast worden er software-aanpassingen gedaan, zodat u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door onze tunnels kunt rijden.