Clicky


Bidom|Fritom Logistics Solutions in Enter verandert - UPDATE!

Bidom|Fritom Logistics Solutions in Enter verandert - UPDATE!
05-10-2016 16:59 | Transport | auteur Redactie [MV]

ENTER - [update 17:17 uur] Bidom|Fritom Logistics Solutions in Enter gaat veranderen. Directeur Tamme Leenstra van het transportbedrijf in Overijsel bevestigde dat telefonisch aan de redactie van Transport Online."Het kantoorpersoneel gaat naar Bolsward en de vrachtwagenchauffeurs houden Enter als standplaats.

Een medewerkster vertelde afgelopen dinsdag al dat er geen failissement in aantocht is.

"Standplaats chauffeurs vooralsnog ongewijzigd"

Een woordvoerder: "Om de Liquid Food Group nog verder gestalte te geven, zijn in de afgelopen maanden de processen van beide bedrijven verder geoptimaliseerd en is de onderlinge samenwerking  geïntensiveerd. Ken­nisdeling is hierbij een belangrijk aspect."

"In de praktijk bleek echter steeds meer dat, ondanks forse investeringen in IT-oplossingen en een goede interne communicatie, de fysieke afstand tussen beide bedrijven een drempel vormde om de beoogde onderlinge synergie maximaal uit te nutten."

"Dit is de reden dat is besloten om de afdelingen planning en administratie van Bidon Fritom van En­ter naar het kantoor in Bolsward te verplaatsen.  Beide bedrijven blijven vol­waardige, zelfstandige Fritombedrijven."  

"Vooralsnog blijven voor het chauffeurscorps van Bidon Fritom de bestaande standplaatsen ongewijzigd. De functies van de twaalf medewerkers van de af­delingen planning en administratie van Bidon Fritom verdwijnen niet, maar blijven ook in Bolsward  gewoon bestaan. Deze medewerkers zijn dan ook in de gelegenheid gesteld om mee te gaan."

"Met die medewerkers voor wie dit geen haalbare optie is, is een goede regeling getroffen. Naast een bill­ijke schadevergoeding, is voor Bidon Fritom de belangrijkste pijler in deze regeling om iedereen zo­veel mogelijk van werk naar werk te helpen. Een outplacementbureau begeleidt dit traject."

Volgens opgave van de Kamer van Koophandel werken er bij het bedrijf 81 personen. Waaronder veel vrachtwagenchauffeurs. Wat er uiteindelijk met de medewerkers gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Een chauffeur laat dinsdag aan de nieuwsredactie van Transport Online weten: “Door grote verliezen moeten ze nu de tent in de oude hoedanigheid sluiten.”

Gaat niet goed

Bestuurder Hans Robijn van FNV afgelopen dinsdag: “Het gaat al een tijdje niet goed met dit bedrijf. Ze stevenen af op een behoorlijk operationeel verlies. De directie heeft mij verteld dat eigenlijk de stekker eruit moet, maar dat willen ze niet.”

De vakbond meldde dinsdag al dat het kantoorpersoneel van het transportbedrijf verhuist naar Melkweg in Bolsward. “Dat houdt in dat een deel van het personeel de mogelijkheid krijgt om daar te gaan werken. De planning gaat van daaruit”, vertelde hij verder.

En: “Donderdag hebben wij een gesprek met de directie van de holding. De mensen die naar Bolsward willen krijgen een verhuisvergoeding.  De mensen die dat niet willen raken hun baan kwijt.”

Later voegde de vakbondsman eraan toe: “Ik heb nog niets van de chauffeurs gehoord. Voor mij kwam het nieuws uit de hemel fietsen. Ik had het niet verwacht.”

Vloeibare levensmiddelen

Zowel Bidom|Fritom als Melkweg Fritom zijn gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare levensmiddelen. Ze rijden in een deel van Europa.