Clicky


Politie onderzoekt overval op vrachtwagen in Beneden-Leeuwen

Politie onderzoekt overval op vrachtwagen in Beneden-Leeuwen
04-10-2016 11:58 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

BENEDEN-LEEUWEN - De politie is een onderzoek gestart naar de overval op een vrachtwagen in Beneden-Leeuwen, vorige week dinsdag 27 september. De overval vond plaats om 14.45 uur op de Prins Willem-Alexanderweg/Van Heemstraweg nabij de rotonde. Bij de overval raakte niemand gewond.

De daders, vermoedelijk vijf personen wisten te ontkomen. Om onderzoeksredenen is deze overval niet eerder naar buiten gebracht. Omdat het op klaarlichte dag plaatsvond waren diverse mensen getuigen van het incident. De politie roept hen op, als zij nog niet hebben gesproken met de politie, zich te melden.

De chauffeur van de vrachtwagen was onderweg naar een opslagbedrijf in Beneden-Leeuwen. Net voordat hij zijn einddoel had bereikt werd hij gedwongen te stoppen door een auto die voor hem ging rijden. Twee mannen stapten uit en sommeerden de chauffeur zich rustig te houden zodat hem niets zou overkomen.

Aan de achterzijde werd de vrachtwagen opengebroken door de inzittenden van twee auto’s die achter de vrachtwagen waren gestopt. Zij haalden een aantal tassen met drugs uit het laadruim en legden deze in hun eigen auto’s, stapten in en gingen er vandoor.

De politie heeft twee auto’s die werden gebruikt elders in de omgeving teruggevonden. In één auto werd een partij drugs aangetroffen. De daders zijn nog voortvluchtig

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest van de overval. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.