Clicky


Nader onderzoek naar dode door koolmonoxide

Nader onderzoek naar dode door koolmonoxide
29-09-2016 11:27 | Binnenland | auteur ANP

ZWOLLE - De strafzaak tegen een verhuurder van appartementen in Deventer en een installateur van een dodelijke geiser is donderdag door de rechtbank in Zwolle aangehouden. Het tweetal wordt beschuldigd van dood door schuld, omdat ze een vijftien jaar oude ondeugdelijke geiser in een woning plaatsten.

Op 16 februari 2014 rukten hulpdiensten uit nadat twee personen in een appartement in Deventer onwel waren geworden. De vrouw was goed aanspreekbaar, de man die in de woning lag overleed twee dagen later.

Volgens het Openbaar Ministerie installeerde de 45-jarige Albert K. uit Raalte een geiser zonder deugdelijke afvoer van koolmonoxide. Hij deed dat in opdracht van de 47-jarige verhuurder Ayhan B. uit Deventer. De verhuurder zou aanhoudende klachten van de bewoners van het appartement over een vreemde lucht in het pand genegeerd hebben.

Volgens de raadsman van K. was de geiser al jaren terug geïnstalleerd. Hij wil weten of de gemeente, die het appartement meerdere keren controleerde, fouten bij het apparaat heeft ontdekt. De zaak is donderdag aangehouden voor nader onderzoek. Op 12 januari is de inhoudelijke behandeling.