Clicky


Drie vrouwen opgepakt wegens 'bomauto'

Drie vrouwen opgepakt wegens 'bomauto'
09-09-2016 00:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - De Franse politie heeft donderdagavond drie vrouwen gearresteerd in verband met de 'bomauto' die werd aangetroffen in de buurt van de Notre-Dame. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve worden ze verdacht van het voorbereiden van een aanslag. "Zij waren geradicaliseerd, fanatiek en naar alle waarschijnlijkheid bezig met het beramen van een gewelddaad op korte termijn''.

Tijdens de aanhouding in een pand in Boussy-Saint-Antoine, een kilometer of dertig ten zuidoosten van Parijs, stak een van de verdachten met een mes in op een agent. Ze raakte zelf gewond door een politiekogel.

De antiterroristenbrigade trof zaterdagnacht op de Quai de Montebello een Peugeot 607 zonder nummerplaten aan met zeven gascilinders, waarvan zes vol, drie jerrycans diesel en documenten in het Arabisch. De vondst van de potentiële bom, een ontstekingsmechanisme ontbrak, werd omwille van het onderzoek pas woensdag bekendgemaakt.

Het voertuig bleek eigendom van een man die op een lijst met potentiële terreurverdachten stond. Hij meldde zich zondag zelf bij de politie en werd vrijgelaten na te hebben verklaard dat zijn negentienjarige dochter, die plannen had naar Syrië af te reizen om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat, er met zijn auto vandoor was gegaan. Het is nog niet bekend of zij een van de drie nieuwe arrestanten (19, 23 en 39 jaar oud) is.