Clicky


Aeolus Tyres investeert met M+S-markering in doorontwikkeling gewilde ATR65 trailerband

Aeolus Tyres investeert met M+S-markering in doorontwikkeling gewilde ATR65 trailerband
31-08-2016 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAM - Als één van de langstlopende trailerbanden is de Aeolus ATR65 een belangrijke band in het assortiment van Heuver Bandengroothandel. Dankzij de jongste vernieuwing in het productieproces, kreeg de band het M+S-certificaat, kan de populariteit van de ATR65 verder groeien. Dat is de verwachting van Heuver, want de band is - met het voor onder andere Duitsland en Scandinavië essentiële veiligheidskeurmerk - weer helemaal up-to-date.  De ATR65 M+S is per direct in vier maten leverbaar, andere maten volgen.

Veiligheidseisen

“De veiligheidseisen voor truck- en trailerbanden nemen in vele Europese landen scherp toe”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Als importeur en groothandel juichen wij die ontwikkeling alleen maar toe. Iets wat de verantwoordelijke managers van Aeolus óók vinden. Die hogere eisen leggen uiteraard wel een grotere druk bij de fabriek. Maar zij anticipeerden naar aanleiding van ons marktonderzoek heel snel met een aangepast productieproces. Daarom kunnen we vanaf heden de ATR65 trailerband, één van onze langstlopende en doorlopend gewilde trailerbanden, in vier maten als M+S-band leveren. Aan de upgrade van de andere maten uit de serie wordt momenteel volop gewerkt.”

Gewilde en bewezen trailerband

Heuver Bandengroothandel heeft de ATR65 al vele jaren tot volle tevredenheid in het assortiment. De band veroverde in die periode in de markt een sterke positie.

Bertus Heuver: “Aanpassen van het productieproces voor een vrachtwagenband vergt veel tijd en investering. Wij zijn blij dat we in Aeolus een partner hebben die dat kan én wil doen. Dat versterkt de positie van het merk in dit competitieve en zwaar bevochten segment enorm. Dat geldt in het bijzonder voor deze trailerband, die al zo lang zo goed verkoopt en zich in vele verschillende inzetten bewezen heeft. Met standaard het essentiële M+S-keurmerk blijven we met de ATR65 helemaal up-to-date.”

Heuver Bandengroothandel levert de Aeolus ATR65 M+S per direct in de maten 385/55R22.5,  385/65R22.5, 425/65R22.5 en 265/70R19.5.