Clicky


'Arrestaties na aanslag pand justitie België'

'Arrestaties na aanslag pand justitie België'
29-08-2016 11:00 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Het Belgisch Openbaar Ministerie heeft vijf verdachten opgepakt na een aanslag op het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) bij Brussel. Het Brusselse parket kon op een persconferentie maandagmorgen niet zeggen of er bij de brandstichting in de nacht van zondag op maandag sprake van terrorisme is.

"Het is wel duidelijk dat het NICC niet toevallig werd gekozen", zei woordvoerster Ine Van Wymersch. "Het instituut heeft gevoelige informatie over uiteenlopende gerechtelijke dossiers." De instelling valt onder het ministerie van Justitie en doet onafhankelijk onderzoek, zoals sporenonderzoek, onder meer voor het oplossen van misdrijven. Ook beheert het de nationale DNA-bank.

De daders stichtten waarschijnlijk met brandbare vloeistoffen brand in laboratoria van het instituut. Ze zouden met een bestelwagen door de omheiningen heen zijn gereden. Aanvankelijk meldden tal van media dat er een bom was ontploft, maar er zijn geen explosieven gevonden op het terrein. De brand heeft ontploffingen veroorzaakt.

De schade is groot, maar er zijn geen gewonden gevallen.