Clicky


Annuleringen bij easyJet door staking

Annuleringen bij easyJet door staking
22-08-2016 10:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - EasyJet heeft maandag veertien vluchten geannuleerd van en naar Amsterdam. Zeven toestellen bleven in de vroege ochtend aan de grond op Schiphol, waardoor ze ook niet terug kunnen vliegen van hun beoogde bestemming.

Aanleiding is de op zondagavond aangekondigde pilotenstaking. De piloten van easyJet die vanaf de basis Schiphol werken, leggen het werk maandag voor de vierde keer neer. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij kunnen getroffen passagiers omboeken of hun geld terug krijgen.

EasyJet is teleurgesteld over de staking. "We hebben tot op zondag onderhandeld en de feedback was positief. We verwachtten de aankondiging van de staking dan ook niet en zien dit als een onnodige escalatie."

De maatschappij denkt 80 procent van de geplande vluchten uit te kunnen voeren. "We willen benadrukken dat we er alles aan doen om de impact van deze stakingen op onze passagiers te verminderen."

De werkonderbreking door de Nederlandse easyJet-piloten begon maandag om 04.00 uur en duurt nog tot het middaguur. Inzet van de staking is een betere cao met doorbetaling bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.