Clicky


Chauffeurs boos over vele updates APM Terminals Maasvlakte ll

Chauffeurs boos over vele updates APM Terminals Maasvlakte ll
16-08-2016 15:22 | Transport | auteur Redactie [MV]

MAASVLAKTE - "Bij APM Terminals op Maasvlakte ll zijn na ruim anderhalf jaar nog steeds opstartproblemen", moppert eigen-rijder René Lindeman dinsdagmiddag. Ze doen soms "vier updates per week en dan is de terminal dicht. Ook vandaag weer tussen 15.00 en 21.00 uur”, voegt hij er boos aan toe.

“Dat is net de tijd dat wij de containers neerzetten. Ze zeggen de updates best in de nacht of het weekeinde te willen doen, maar dat gebeurt niet. Ondertussen komen de transportbedrijven en chauffeurs in grote problemen, want wij komen te laat bij de klant of terminal.”

“Ik vind hun opstelling arrogant en ben het zat. Net zoals meer collega’s. Hoewel er gesprekken zijn, krijg ik het gevoel dat ze niet willen luisteren.”

ICT-bedrijf weigert

René Sloof, collega en betsuurder bij brancheorganisatie VERN, heeft vergelijkbare ervaringen met deze terminal. “Namens de VERN is er regelmatig contact met de directie en de dagelijkse leiding. Wij benadrukken dat het niet goed is om de updates overdag op het drukste moment te doen. En dat ze beter net als veel andere bedrijven dat beter ’s nachts of in het weekeinde uitvoeren”, meldt hij.

En vervolgt: “Ze hebben mij gezegd dat het ICT-bedrijf dat ze inhuren weigert om ’s nachts en in het weekeinde te werken. Wat ons stoort is dat het na zo’n update overdag vaak nog niet klaar is. Er komen dikwijls storingen aan het licht en die duren soms de hele avond”, verzucht Sloof.

“Ook de manier van informatie verstrekken over de updates is onvoldoende”, wil hij nog kwijt.

Steeds minder

Woordvoerder Ferry Kok van APM2: “Er is niks aan de hand. Eens in de zoveel tijd is er een update. En die kunnen niet altijd in het weekeinde.”

“Wij brengen de mensen via de website vooraf op de hoogte. Zodat ze het weten”, verduidelijkt hij.

Komt het probleem niet vanwege een ICT-bedrijf dat ’s nachts en in het weekeinde niet wil werken? Kok: “Sommige dingen lopen nu eenmaal zo. Maar ook ’s nachts zijn er trouwens updates.”

Is het einde in zicht? Kok: “De verwachting is dat de ongeplande updates steeds minder worden.”