Clicky


Onderhoudswerkzaamheden A28 tussen Zwolle Zuid en Ommen

Onderhoudswerkzaamheden A28 tussen Zwolle Zuid en Ommen
29-07-2016 10:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - Rijkswaterstaat voert in de periode tussen 15 augustus en 30 oktober 2016 onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen de aansluitingen Zwolle Zuid (afrit 18) en Ommen (afrit 21).

De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats in de avond en nacht en hoofdzakelijk in de weekenden. Er wordt in beide rijrichtingen van de A28 gewerkt. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, worden in sommige nachten toe- en afritten afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Daarnaast geldt er tijdens de werkzaamheden een snelheidsbeperking. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 3 tot 7 minuten.

Data van de werkzaamheden

De werkzaamheden aan de A28 bij Zwolle worden in drie blokken uitgevoerd:

  • Zwolle Noord – Ommen: maandag 15 augustus tot en met dinsdag 6 september
  • Zwolle Centrum – Zwolle Noord: zaterdag 10 september tot en met woensdag 5 oktober
  • Zwolle Zuid – Zwolle Centrum: zaterdag 8 oktober tot en met zondag 30 oktober

Er wordt overdag en 's nachts gewerkt in de weekenden en in de avond en nacht van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag.

Omleidingsroutes

Gele borden en mobiele tekstwagens ter plaatse geven informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Werkzaamheden A28

Rijkswaterstaat voert in het voorjaar en de zomer van 2016 onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen afrit 18 Zwolle-Zuid en afrit 21 Ommen. De werkzaamheden zijn onderdeel van het integraal groot onderhoud van de A28. Het gaat om onderhoud aan portalen, wegdek en bruggen en viaducten. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers hier tijdig over.