Clicky


Politieman niet vervolgd voor doodschieten Mitchel Winters

Politieman niet vervolgd voor doodschieten Mitchel Winters
27-07-2016 14:06 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De politieman die op 30 mei in het Schiedamse Beatrixpark een man doodschoot, wordt daarvoor niet vervolgd. Hij heeft zijn vuurwapen volgens de regels gebruikt, oordeelt de officier van justitie die het onderzoek leidde.

De nabestaanden van het slachtoffer, een 21-jarige kickbokser uit Capelle, hadden aangifte tegen de agent gedaan omdat hij in hun ogen ten onrechte had geschoten. Daarvan is niets gebleken, aldus de officier, de Capellenaar heeft zelf de confrontatie met de politie gezocht.

De 21-jarige man meldde die avond dat hij in het Beatrixpark was beroofd en beschoten. Pas later bleek dat hij de overval had verzonnen en zijn eigen signalement had doorgegeven als dat van de overvaller. De agent die ging kijken, wist dat niet en ging ervan uit dat degene die aan het signalement voldeed, een vuurwapen had.

Hij probeerde de man aan te houden, maar die rende op hem af, waarna de agent gericht schoot. De Capellenaar werd één keer geraakt en overleed ondanks reanimatiepogingen.

De familie van de doodgeschoten man vindt het onacceptabel dat de agent niet wordt vervolgd. Dat zegt hun advocaat Gerald Roethof tegen het AD. Of ze naar het gerechtshof stappen in een poging vervolging af te dwingen is nog niet bekend.