Clicky


Raben Group neemt logistieke locatie Fellbach over van Rhenus

Raben Group neemt logistieke locatie Fellbach over van Rhenus
25-07-2016 13:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

STUTTGART(D) - Raben Group heeft de forwarding locatie Fellbach bij Stuttgart verworven van Rhenus Freight Logistics. De koopovereenkomst werd op 21 juli ondertekend en is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Raben neemt Fellbach over op 1 januari 2017, wat ook de Rhenus Freight Logistics activiteiten in Weilimsdorf in het noord-westen van Stuttgart omvat. De overname betekent een stap voorwaarts in de richting van de groeistrategie van Raben in Duitsland.

"Met de overname in Baden-Württemberg, versterken we onze diensten in Zuid-Duitsland. We willen met succes de bestaande en nieuwe partnerships uitbreiden met klanten door te vertrouwen op de kwaliteit en expertise van de toegewijde medewerkers op de locaties’’, zegt Ewald Raben, CEO Raben Group.

De bestaande klanten van Rhenus Freight Logistics, die ook zullen worden overgenomen in Fellbach en Weilimdorf, komen voornamelijk uit de auto-industrie, detailhandel en de gezondheidszorg.

De Fellbach locatie is gespecialiseerd in binnenlandse distributie en groupage en was, al voor de aankoop, een partner van het Raben Trans European netwerk. De logistieke locatie in Fellbach heeft twee logistieke centra, met inbegrip van een cross-docking gebied en biedt werk aan meer dan 200 medewerkers.