Clicky


Schutter München was depressieve scholier

Schutter München was depressieve scholier
23-07-2016 17:10 | Buitenland | auteur ANP

MÜNCHEN - De dader van de schietpartij in München, waardoor vrijdag negen mensen om het leven kwamen, leed aan depressies en had een overmatige belangstelling voor geweldsincidenten in het verleden. De onderzoekers in München verklaarden dat het voor de hand ligt dat de schietpartij te maken heeft met het bloedbad dat de Noor Anders Breivik in 2011 aanrichtte.

De achttienjarige Duitse Iraniër handelde alleen en had geen banden met terreurorganisaties als Islamitische Staat. De tiener opende vrijdagavond het vuur in het winkelcentrum Olympia Einkaufszentrum in het noordwesten van de Beierse hoofdstad. Hij maakte daarna een einde aan zijn leven. De schietpartij veroorzaakte grote paniek in de Beierse hoofdstad.

Lang werd gedacht aan een terroristische aanslag maar justitie in Duitsland verklaarde zaterdag dat de schietpartij een ,,klassiek geweldincident'' was. De dader blijkt een in München geboren scholier met psychische problemen.

Onder de negen doden, die allen uit München en omgeving komen, zijn zeven tieners. Turkije meldde dat onder de slachtoffers ook drie mensen met een Turks paspoort zijn.

Bij de dader is huiszoeking gedaan. Daar werd onder andere een boek gevonden over geweldsincidenten. De schutter was niet bekend bij de politie en had problemen op school.