Clicky


Centraal station München ontruimd

Centraal station München ontruimd
22-07-2016 20:18 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - Na de schietpartij in een winkelcentrum is nu het centraal station van München ontruimd. Alle treinverkeer is gestaakt. Treinen op weg naar de Beierse metropool zijn stilgezet. Volgens de Duitse spoorwegen is tot de evacuatie besloten wegens een politieactie.

Toen de ontruiming begon brak er paniek uit onder de aanwezigen, meldt de Bayerischer Rundfunk. Volgens ooggetuigen vluchtten mensen over het spoor.

De daders - er is sprake van drie - die even voor 18.00 uur in het Olympia Einkaufzentrum in het wilde weg om zich heen schoten, zijn nog niet gevonden. De indruk bestaat dat het om een terroristische daad gaat. Artsen en verpleegkundigen zijn gevraagd naar de ziekenhuizen te komen waar slachtoffers worden behandeld. "Er is een alarm afgegeven voor de mogelijkheid van veel gewonden na een grote aanval'', zei een woordvoerder van de universiteitskliniek.

De Beierse president Horst Seehofer en minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zijn in het regeringsgebouw bijeengekomen voor crisisberaad. München is in staat van alarm gebracht. De burgers zijn via het waarschuwingssysteem Katwarn op de mobiele telefoon opgeroepen binnen te blijven. Via Facebook kunnen ze aangeven in veiligheid te zijn.