Clicky


Motoren, muziek en theater op Zwarte Cross

Motoren, muziek en theater op Zwarte Cross
21-07-2016 09:40 | Binnenland | auteur ANP

LICHTENVOORDE - Het is weer tijd voor het jaarlijkse feest in de Achterhoek. Vanaf donderdag kunnen liefhebbers van motoren, muziek en theater terecht op de 20e editie van festival Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde.

Zwarte Cross is een mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. Op de 31 podia staan meer dan 150 muziekacts, onder wie Kensington, Kenny B., Douwe Bob, Miss Montreal, De Staat, Typhoon en John Coffey. Opvallende gast is de Russische protestpunkband Pussy Riot, voor wie het festival zich in 2013 eerder inzette toen twee bandleden in een strafkamp belandden nadat ze een 'punkgebed' hadden gehouden tegen president Vladimir Poetin.

De organisatie heeft verder dit jaar zo'n duizend theaterartiesten gestrikt. Op de motorcrossbaan strijden onder anderen amateurs in zelfgebouwde voertuigen, afgewisseld met serieuze motorsport door echte wereldkampioenen. Onlangs werd bekend dat volgend jaar het Open Nederlands Kampioenschap naar Lichtenvoorde komt.

Vorig jaar kwamen er bijna 200.000 mensen naar het befaamde Achterhoekse festival.