Clicky


Acht illegalen in vrachtwagen van Bulgaar gevonden

Acht illegalen in vrachtwagen van Bulgaar gevonden [+foto]
20-07-2016 19:43 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SAMERBERG(D) - In de late dinsdagmiddag hoorde een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur vreemde klopgeluiden uit zijn laadruimte komen. De Bulgaarse chauffeur wilde net even pauzeren bij een tankstation langs de Duitse A8. Het geklop kwam uit de verzegelde trailer daarom waarschuwde hij direct de politie.

Nadat de deuren werden geopend ontdekten politieagenten acht jonge mannen tussen de lading. Ze beweerden afkomstig te zijn uit Afghanistan maar hadden geen identiteitspapieren bij zich.

Volgens eigen zeggen zijn ze geblindoekt in Servië in de vrachtwagen gestopt door mensensmokkelaars en zijn ze tijdens het vervoer naar Servië toe herhaaldeijk bespoten met een verdovend middel. Na het inademen van de spray waren ze soms urenlang buiten bewustzijn, vertelde ze de politie.

De vrachtwagenchauffeur kon niet verklaren hoe de mannen in de trailer zijn gekomen. Hij heeft enkel de verzegelde trailer opgepikt en is vanuit Turkije, via Bulgarije, Servië, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk naar Duitsland gereden.

Volgens de politie had de 43-jarige vrachtwagenchauffeur een plausibel verhaal en mocht hij zijn reis vervolgen.

De Afghanen zitten momenteel vast voor verder onderzoek.