Clicky


H.Essers ziet toekomst in zorglogistiek en participeert in Hospital Logistics

H.Essers ziet toekomst in zorglogistiek en participeert in Hospital Logistics
19-07-2016 16:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENK(B) - Vorige week nam H.Essers een participatie in Hospital Logistics waarin ook UZ Leuven participeert, het belangrijkste academisch ziekenhuis van België met meer dan 1.800 bedden en 8.800 medewerkers. 

In deze joint venture heeft H.Essers 51 procent en UZ Leuven 49 procent aandelenbelang. Bovendien brengt H.Essers al haar bestaande healthcare activiteiten onder in de joint venture.

Hospital Logistics, met hoofdkwartier in Aarschot, heeft één vestiging in België en vier distributiecentra in Nederland en heeft een sterke reputatie als logistieke partner voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en verpleeg- en verzorgingstehuizen. Het bedrijf heeft een omzet van 129 miljoen euro en telt 220 medewerkers.

Hospital Logistics beschikt momenteel over een totale magazijnoppervlakte van 28.000 m², inclusief 2.400 m² cleanrooms en GDP-ruimte in de Nederlandse vestigingen, een fleet van 26 voertuigen, en 4.200 specifieke rolcontainers. 

Met haar expertise in de zorglogistiek en focus op de zorgsector, kent Hospital Logistics al jaren een duurzame groei in België en Nederland.

H.Essers beweegt zich reeds ruime tijd in het segment van de zorglogistiek.  Naast een aantal ziekenhuisklanten en klanten uit de medische sector (zoals Rode Kruis Vlaanderen), investeert de logistiek dienstlener in vernieuwende zorgconcepten zoals ‘Unidosering van Geneesmiddelen’ met vaste partner Ethilog.

Daarnaast is H.Essers vaak strategische partner in innovatieve gezondheidsprojecten zoals MHuDA (hergebruik van medische hulpmiddelen), de proeftuin Careville Limburg (gericht op de bevordering van thuiszorg) en het recentelijk met een Agoria e-Health Award bekroonde HIPS-project over de optimalisatie van patiënten-, materiaal-, en informatiestromen in ziekenhuizen.

Met deze participatie wil H.Essers  haar strategisch segment Healthcare verder uitbreiden en zich nog meer profileren als de specialist inzake zorg- en hospitaallogistiek.

Beide bedrijven hopen door intense samenwerking en bundeling van expertise, assets en innovatieve ideeën sneller te kunnen groeien en de sector van rusthuizen en ziekenhuizen in België en Nederland nog beter te bedienen.