Clicky


Rotterdammer aangehouden voor dodelijk steekincident

Rotterdammer aangehouden voor dodelijk steekincident
11-07-2016 11:08 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Een 42-jarige Rotterdammer is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor een steekincident aan de Hillevliet. Daar kwam zondagavond een 47-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats bij om het leven. Vermoedelijk ging het om een onenigheid in relationele sfeer, meldt de politie.

Voor middernacht meldde een vrouw via 112 dat er een bewusteloze man op de trambaan aan de Hillevliet lag. Al snel bleek dat het slachtoffer meerdere steekwonden had. Getuigen besloten daarom niet op de hulpdiensten te wachten. Zij brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar de man bij de ingang werd opgevangen en gereanimeerd. Helaas lukte het niet om zijn leven te redden.

Buiten de inzet van de politie bij het slachtoffer, startten agenten op de Hillevliet direct met het onderzoek naar de toedracht én de dader. Zo sprak de politie met meerdere getuigen en bleek de achtergrond van het steekincident vermoedelijk in relationele sfeer te liggen. Daarnaast was door cameratoezicht op teruggekeken beelden gezien, dat er een personenauto was weggereden vanaf de plek waar het slachtoffer lag.

Een snelle zoekslag leverde gegevens op van een Rotterdammer. Zijn signalement kwam overeen met die van de dader. De Rotterdammer kreeg daarom bezoek van de politie in zijn woning in Rotterdam-West. Daar hield de politie de 42-jarige Rotterdammer aan. Hij zit vast. De recherche onderzoekt de zaak.