Clicky


Aloys Roemaat Transport vraagt faillissement aan

Aloys Roemaat Transport vraagt faillissement aan
07-07-2016 10:08 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

LICHTENVOORDE - Aloys Roemaat Transport BV heeft faillissement aangevraagd. Dat heeft een woordvoerder van het transportbedrijf uit Lichtenvoorde donderdagochtend tegenover Transport Online bevestigd.

Het faillissement volgt op een mislukte overname door Noordendorp Transport uit Haaksbergen. "Dat klopt", zegt de woordvoerder, "maar wij betreuren dat dat zo in de media terecht is gekomen. Blijkbaar heeft iemand een interne memo aan het personeel gelekt. Wij betreuren echt dat Noordendorp Transport nu zo negatief in het nieuws komt."

Noordendorp Transport heeft maandag 4 juli besloten de overname, waarover al lange tijd onderhandeld en gesproken werd, niet door te zetten. Voor Aloys Roemaat Transport was dit echter een kans om het bedrijf nieuw leven in te blazen. "Ons bedrijf heeft potentieel qua klanten en is, hoe gek het ook misschien klinkt, een gezond bedrijf en kent veel groei."

Er is nu een bewindvoerder/curator aangesteld die, volgens Roemaat, inzet op een doorstart.

Bij het transportbedrijf wordt op dit moment gewoon doorgewerkt. "Onze klanten zullen er nauwelijks iets van merken. Alle chauffeurs en charters werken volop door."

Aloys Roemaat Transport is een internationaal transportbedrijf, gevestigd in Lichtenvoorde. Het transportbedrijf werd opgericht in 1964 en is in bijna een halve eeuw uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener in distributie, lijn- en koeriersdiensten, op- en overslag.

Aloys Roemaat Transport vervoert dagelijks de meest uiteenlopende goederen, in binnen- en buitenland voor gerenommeerde opdrachtgevers. Dat gebeurt efficiënt met 60 transporteenheden die allemaal beschikken over een boordcomputer.

Bij Aloys Roemaat Transport werken circa 120 werknemers.

Of en wanneer het faillissement wordt uitgesproken is nog niet bekend.