Clicky


OptoGuard waakhond tegen verstekelingen

OptoGuard waakhond tegen verstekelingen
01-07-2016 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HEILOO - Het schrikbeeld van ieder internationaal transportbedrijf is dat bij aankomst in Dover verstekelingen worden aangetroffen. Het Nederlandse bedrijf OptoSafe heeft hiervoor een nieuw beveiligingsproduct ontwikkeld, de ‘OptoGuard’ met diverse accessoires. Een soort van mobiele waakhond die de chauffeur of meldkamer een waarschuwing geeft wanneer er verstekelingen aan boord proberen te komen of goederen worden gestolen.

Mobiele waakhond

Dit mobiele beveiligingssysteem bestaat uit een kastje ter grootte van een fikse iPhone met een oplaadbare batterij, een GSM doorkiezer en is uitgerust met diverse sensoren. Een abonnement is niet nodig want een sim-kaart is al voldoende.

Door de iLock op de trailerdeur te monteren ontstaat alarm wanneer deze ongeautoriseerd wordt geopend. Ook kan de trailerdeur met ditzelfde slot op afstand worden geopend of gesloten.

Daarnaast kan de trailer ook met de bewegingssensor worden beveiligd. Klimt iemand aan boord dan wordt het alarm getriggerd. Maar dat is nog niet alles. Door een externe CO2 sensor op de OptoGuard aan te sluiten ontstaat eveneens alarm, wanneer de zuurstof verhouding in de trailer verandert. Ook kan bij de traileringang een dunne, gesensoriseerde, rubberen iMat worden neergelegd. Bij voorkeur onzichtbaar en onopvallend afgedekt. Stapt iemand op de mat dan is het bingo.

Met het onopvallende, gesensoriseerde iCord kunnen bovendien dozen of pallets worden vastgemaakt. Trekt iemand aan het touw of wordt het verlegd, dan krijgen chauffeur of meldkamer een SMS bericht.

Intelligente sensoren

Ook bestaat de mogelijkheid een gesensoriseerde iCover over goederen heen te leggen. Zodra het zeil beweegt ontstaat alarm. Bovendien zijn, in tegenstelling tot conventionele elektronica, iMat, iCord en iCover niet te traceren met speciale beveiligings-opsporingsapparatuur, vanwege de gebruikte, unieke fiber-optic techniek.

Natuurlijk kan de OptoGuard ook in een kist, doos of pallet worden bijgesloten. Doordat de vibratiesensor bewegingen registreert volgt onherroepelijk een waarschuwing bij plaatsverandering. Zelfs bij langdurig vervoer is dit geen probleem, omdat de batterij lang genoeg meegaat.

Tenslotte spreekt het voor zich dat goederen of trailers altijd zijn te volgen door de combinatie Virtueel Hekwerk/Geofence en  GPS Track & Trace.